Klasifikacija žice od žice od nehrđajućeg čelika

Tokom tridesetih godina prošlog veka, dizajnirane su i razvijene žičane užad, uglavnom korištene u rudarskoj iskopavačkoj opremi. Sa razvojem prve industrijske revolucije [1], upotreba žičanih užadi popularizirana je i korišćena je šire.

U dinamičkom sistemu, žičani užad se široko koristi u dizanju dizala i lifta, prenošenju mehaničke snage, kontroli automobila u kokpitu, radu sistema kontrole letenja i drugim poljima; Statički sistem, dizajn novih ograda i druge industrije, žičani užad takođe ima širok spektar primena.

Početkom 20. veka, pronalazak materijala od nerđajućeg čelika [1] i brzi razvoj novih materijala od nerđajućeg čelika koriste se u oblasti proizvodnje žičane užadi. Sa posebnim fizičkim i hemijskim osobinama od nerđajućeg čelika, u Evropi i Sjedinjenim Državama, žica od nerđajućeg čelika u mnogim područjima brzo se prihvata i popularizuje. Prerađivačka industrija od nerđajućeg čelika se razvija brzo, brzi rast mnogih preduzeća, žičana žica od nerđajućeg čelika je dugo bila van zemlje, izvoz u svijetu, perspektive razvoja industrije sjajne.

Konop je struktura u kojoj su najmanje dve žice ili više žljebova okrenute oko centra ili kabla. Podijeljeno u višenatno žičanu užetu i pojedinačnu žičanu užetu. [2] Žica od nerđajućeg čelika se odnosi na materijal od nerđajućeg čelika koji je izvučen iz žičane vrpce, implementacija proizvoda nacionalnih standarda za GB / T 9944-2015.

Žičana vrpca od nerđajućeg čelika prema strukturi klasifikacije, tipična struktura su: 1x3,1x7,1x19,3x7,6x7,6x19 (a), 6x19 (b), 8x19.

Karakteristike Twist-a

1. Kontakt tačke: dionica unutar susednog sloja žice između tačke kontakta sa oblikom, pored centra žice, slojevi prečnika žice jednaki, formiranje formiranja slojevitog uvijanja.

2. Kontakt linije: dionice unutar susednog sloja žice između oblika linijskog kontakta, akcija različitim promjerom žice uvijene od uvijanja.

3. Površinski kontakt: dionica unutar susednih slojeva žice između oblika kontakta.

4. Tačka, žica Kontakt Žica od nerđajućeg čelika: između susednih slojeva čelične žice između tačke, linija dva kontaktna oblika. Dionice su uvijene iz različitih žica.

5. Oblikovana žičana vrpca od nerđajućeg čelika: u obliku žičane vrpice od nehrđajućeg čelika zbog njenog poprečnog preseka bila je triangularna, ovalna ili ventilirana.

6. pocinkovana žičana vrpca od nerđajućeg čelika: površina čelične žice pocinkovane obrade (ili pocinkovane nakon crtanja), a zatim izrađene od užeg provodnika od nehrđajućeg čelika.

7. Okretanje žičane vrpce od nerđajućeg čelika: tzv. Obujmica žičane vrpce (ili dionica), odnosi se na dionice u užetu (ili žicu u dionicama) okretati vijačni smjer. Metoda presude: vertikalno je postavljeno posmatranje vrha (ili dionica), ako je zaliha (žica) spiralo u pravcu nagore s leva na desno, a zatim levo okretanje, dostupno "". Prema staništu, pravac okretanja užadi, žičani užad podeljen je na:

Žičana vrpca od nerđajućeg čelika sa desnim okretanjem: užad u pravom smeru, levi levi navoj

B levi navoj od nehrđajućeg čelika: užad levi twist, desno obrtanje zaliha

C užet žičane vrpce sa pravim uvijenom žicom od nerđajućeg čelika: užad u pravom okretu, desni okretanje

D ostavi upleteni užad od užeg provodnika od nerđajućeg čelika: konop od leve strane, levi levi navoj

E pravolinijski žičani konopac od nerđajućeg čelika: okretanje užadi, deo levog zavrtanja, deo desnog okretanja

F je ostavio miješani twist nerđajući čelični užitak: užad lijevog uvijanja, dio desnog uvijanja zaliha, dio levog zavrtnja