Kako razlikovati provodnik žice od nehrđajućeg čelika

Sada će veliki broj proizvoda za industrijsku proizvodnju koristiti materijale od žice od nerđajućeg čelika koje će se napraviti, kako bi se identifikovali materijali od nerđajućeg čelika, možete preduzeti određene mere i metode. Međutim, mnogi kupci ne znaju koji metod se može identifikovati, dole za vas da navedete sledeće nekoliko metoda identifikacije.

1. Metoda magnetnog ispitivanja

Magnetni test je najprimitivniji i najčešća razlika između austenitnog nerđajućeg čelika i feritnog nerđajućeg čelika je najjednostavniji metod, austenitni nemagnetski čelik od nerđajućeg čelika, ali nakon velike obrade visokog pritiska, hladna obrada će imati blag magnetni i čisti hromirani čelik i Nisko legirani čelici su jaki magnetni čelici.

2, metoda ispitivanja tačke azotne kiseline

Jedna od značajnih karakteristika žičanih užadi od nerđajućeg čelika je inherentna otpornost na koroziju koncentrovane azotne kiseline i razblažene azotne kiseline, što olakšava razliku od većine drugih metala ili legura.

Međutim, čelik visokog ugljenika 420 i 440 u tačke testa azotne kiseline je blago erodiran, a neželjeni metali naišli kada se koncentrišu korozija azotne kiseline odmah, a razblađena azotna kiselina na ugljeničnom čeliku ima jaku korozivnu vodu.

3. Metoda bakar sulfata

Test bakarnih sulfata je najlakši način za brzo razlikovanje običnog ugljenika i svih vrsta žice od nerđajućeg čelika, koncentracija rastvora bakar sulfata je 5% -10%, prije pilot testa, eksperimentalna oblast treba temeljito ukloniti ulje ili drugo Nečistoću, poliranjem malih površina pomoću mašine za brušenje ili tkanine za poliranje, a zatim ispusti tečnost za ispitivanje na mesto za brušenje, običan ugljenični čelik ili gvožd za nekoliko sekundi formiraće sloj bakra od površinskih metala, a površina nehrđajućeg čelika Ne proizvode bakarne padavine ili prikazuju bakarnu boju.

4. Metoda ispitivanja sumporne kiseline

Nerđajući čelik sumporne kiseline razdvaja 302 i 304 od 316 i 317. Rezna ivica uzorka treba fino brušiti, a zatim u koncentraciji zapremine $ broj, temperatura od 60 čišćenja sumporne kiseline i pasivacija na pola sata, Koncentracija volumena sumporne kiseline od 10%, grejanje do 71 Šan, 302 i 304 uronjeno u rastvor, čelika je bila brzo rađena i proizvela veliki broj mehurića, uzorci su zatamnjeni na više načina, a 316 i 317 čelika Nije bio korodiran ili korodiran vrlo sporo (nije proizvedeno nikakvo mehuriće) i test nije obarvan u broju $. Približno poređenje uzoraka sa poznatim komponentama u isto vrijeme može se koristiti da bi se test učinio preciznijim.